今天是阳历 2024 年 04 月 19 日 星期五 农历 三月月 十一日

MAJLIS KONVOKESYEN & RESTU SPM TAHUN 2018 。2018年度毕业典礼暨SPM祈福会
20/10/2018 • School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM) •

Majlis Konvokesyen Tahun 2018 telah diadakan di Dewan Lee Sin Fook, SJKC Chung Hwa Tenom pada 19 Oktober 2018.  Majlis ini telah dirasmikan oleh Encik Ng Tet Hau , Pengerusi Lembaga Pengelola Sekolah.

Tujuan diadakan Majlis Konvokesyen adalah untuk menyuntik semangat kepada para  pelajar  dalam  usaha meningkatkan pencapaian akademik dan prestasi sekolah. Selain  itu, majlis ini juga  diadakan  sebagai  tanda  pengiktirafan  kepada  pelajar yang akan meninggalkan alam persekolahan menengah.

Majlis Restu SPM diteruskan selepas selesai sahaja Majlis Konvokesyen. Ibu bapa pelajar Tingkatan 5 turut memberikan restu kepada semua pelajar Tingkatan 5 yang bakal menduduki peperiksaan SPM agar mencapai keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan SPM.

2018年度毕业典礼已于20181019日于丹南中华小学李新福礼堂成功举办。丹中董事长黄德孝先生为此典礼主持开幕。

SPM祈福会续毕业典礼后进行。所有中五班学生家长也一起给予学生祝福以便他们考取辉煌的成绩。