今天是阳历 2024 年 04 月 30 日 星期二 农历 三月月 廿二日

SM SUNG SIEW (CF) - Latihan Menembak Bersama Anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) 与马来西亚皇家海军成员进行射击训练
23/07/2023 • School Admin - SMJK SUNG SIEW (SABAH, SANDAKAN) • Filed Under 文件存於 tldm •

Latihan Menembak Bersama Anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) 与马来西亚皇家海军成员进行射击训练

Seramai 14 Kadet PKBM (L) terpilih menjalani latihan menembak senjata Rifle  Colt M4 Carbine bersama anggota TLDM dan Pasukan Simpanan TLDM bertempat di Batalion Ke-17 Pasukan Gerakan AmLahad Datu. 我校共派出14名PKBM (L)学员出席在拿笃的第17军动员营地与马来西亚皇家海军成员和海军后备队一起接受Colt M4 Carbine步枪的射击训练。

Terima kasih diucapkan kepada Tuan Pengetua, En Kwok Chee Yen kerana memberikan sokongan dan pelepasan kepada murid untuk program ini. Terima kasih juga kepada Cik Loo Jew Ing selaku Penoling Kanan Kokurikulum atas bimbingan dan dorongan untuk program ini. Ucapan terima kasih juga kepada semua warga sekolah dan ibu bapa kerana memberikan sokongan untuk menjayakan program ini. 在此,我校PKBM(L)学员特别感谢校长郭志恩先生对学生参与此计划的支持和准假。也要感谢课外活动主任卢睿樱女士对此计划的指导和鼓励。同时,也要感谢所有学校成员和家长们对此活动的支持。

Program ini merupakan antara modul yang  dijalankan dalam aktiviti PKBM (L) dengan objektif memberikan pendedahan dan pengalaman kepada murid tentang kemahiran yang diperlukan sebagai anggota Tentera Laut Diraja Malaysia. 该计划是PKBM (L)的其中一项活动,旨在向学生们展示成为马来西亚皇家海军成员所需的技能和体验。

Semoga program ini dapat memberikan pengalaman, kemahiran dan ilmu yang baharu dalam aspek pertahanan dan keselamatan negara kita. 希望该计划能够为国防和国家安全方面带来新的经验、技能和知识。

Sekian, terima kasih 谢谢大家。

Siap Siaga, Negara Terpelihara

Sung Siew Forever, We Rise Together 双修长青,齐心迈进。(T04)