今天是阳历 2024 年 04 月 30 日 星期二 农历 三月月 廿二日

SM SUNG SIEW (CF) - CERAMAH KESIHATAN, SUNTIKAN ATT, PEMERIKSAAN MATA & SARINGAN DARAH TALESEMIA 健康讲座、ATT疫苗接种、眼部检查和地中海贫血筛查
02/08/2023 • School Admin - SMJK SUNG SIEW (SABAH, SANDAKAN) •

Ceramah Kesihatan, suntikan ATT, Pemeriksaan Mata dan Saringan Darah Talesemia 健康讲座、ATT疫苗接种、眼部检查和地中海贫血筛查

Pada 31 Julai dan 1 Ogos 2023 (Isnin dan Selasa), ceramah kesihatan berkaitan dengan HIV, teenage pregnancy dan pengurusan stress telah diadakan pada pukul 7.30am di astaka sekolah. 我校加盟康小组于2023年7月31日和8月1日(星期一和星期二),上午7点30分于学校观台处举行了与HIV、青少年怀孕和压力管理相关的健康讲座。

Selai  itu, suntikan ATT, pemeriksaan mata dan saringan darah Talesemia telah berjaya dilaksanakan mengikut jadual yang telah ditetapkan. 此外,ATT疫苗接种、眼部检查和地中海贫血筛查也按照预定时间顺利进行。

Secara keseluruhannya, pencapaian pemberian suntikan dan saringan darah di tahap yang baik.Murid-murid yang belum mendapatkan suntikan ATT & saringan darah Talasemia, tarikh akan dimaklumkan dari semasa ke semasa oleh pihak hospital.  总体而言,疫苗接种和血液筛查的执行取得了良好的进展。尚未接种ATT疫苗和进行地中海贫血筛查的学生,将由医院通知日期。(T04)