今天是阳历 2024 年 04 月 29 日 星期一 农历 三月月 廿一日

GURU Pengiring: PN CHIN LEE LIN
MURID: SEE AN NA

PENGENALAN:
Yayasan PETRONAS dengan Kerjasama Bahagian Perancangan dan Penyelidikan Dasar Pendidikan (BPPDP), Kementerian Pendidikan Malaysia(KPM) dan Yayasan Teach For Malaysia (YTFM) serta Petrosains sebagai rakan pelaksana menganjurkan Simposium Kebangsaan PDG 2023 buat kali ketiga pada 17 hingga 18 Oktober 2023 dengan tema “Melahirkan Penyelesai Masalah Kalis Masa Depan: Meneroka Persimpangan antara STEM Bersepadu dan Masa Depan Mampan”.

OBJEKTIF:
Tema ini akan diterokai melalui 3 Siri di bawah:
Understand :
Peranan bersepadu dalam mewujudkan STEM-rich learning enviroment yang menyokong agenda kelestarian (Sustainbility).
Experience:
Mendapat inspirasi aplikasi STEM bersepadu komuniti PDG dalam bilik darjah dan melalui pengalaman mencipta masa depan yang mampan melalui STEM bersepadu.
Build Commuity
Memupuk ekosistem yang saling mendukung dalam membudayakan pembelajaran STEM bersepadu, demi negara yang mampan.

Jangkaan 900 orang hadirin,
Guru PDG Kohort 3: 275
Guru PDG Kohort 4: 455
Pembimbing PDG, pengetua, pihak KPM (KPM, JPN , PPD) Pengubal polisi, menteri, Pakar industri, orang awam, murid, Media.

Murid See An Na dari SM Sung Siew (CF) mewakili Zon Sabah dan Labuan sebagai salah seorang panel dalam slot “Empowering Future Innovator: Fostering a culture of Problem-solving and Critical Thinking in STEM Classroom.

(T04)