今天是阳历 2024 年 04 月 27 日 星期六 农历 三月月 十九日

第32屆全国中学生华语戏剧比赛
17/01/2024 • School Admin - SMJK HENG EE (PENANG, GEORGETOWN) •

恒毅囯民型中学戏剧团在12月29日在Dewan Sri Pinang 第32屆全国中学生华语戏剧比赛中横扫9个大奖,成了大嬴家,夺得全场总冠军,荣获常年杯!所得奖项如下:
1.常年杯(全场总冠军)
2.最佳戏剧金像奖(冠军)
3.最杰出女演员奖(刘紫妍4S1)
4.最优秀演员奖(刘存彦3A)
5.最佳舞美金像奖
6.最受欢迎戏剧金像奖
7.最佳导演奖
8.最佳音乐配曲金像奖
9.最佳造型,服装设计金像奖
感恩及谢谢教练,董事,家协,校友,行政团队,顾问老师,家长及戏剧团的学生。
🙏谢谢您们的指导,
🙏谢谢您们付出及支持。
🙏谢谢家长的体谅及配合
恒毅精神🌷

34 pelajar Kelab Drama SMJK Heng Ee telah menyertai Pertandingan Drama Bahasa Mandarin,
peringkat Kebangsaan anjuran Pertubuhan Budidaya Cemerlang PP pada 29 Dis 2023. Sebanyak 10 pasukan pertandingan dari sekolah Cina di lMalaysia telah menyertai pertandingan tersebut.
Kelab Drama SMJK Heng Ee telah menjadi juara (Johan keseluruhan) pertandingan tersebut. Kelab drama SMJK Heng Ee telah berjaya memenangi 9 pingat emas iaitu:
1. Johan keseluruhan
2. Hadiah Emas Drama Terbaik
3. Hadiah Drama paling Digemari Penonton
4. Hadiah Pelakon Harapan Terbaik (Lau Tze Yan 4S1)
5. Hadiah Pelakon Perempuan Terbaik(Levene Lew Chun Yuan 3A)
6. Hadiah Alunan Muzik dan Audio Terbaik
7.Hadiah Penataraan Artistik Terbaik
8. Hadiah Pengarah Terbaik
9.Hadiah Rekaan Costume Terbaik
Terima kasih kpd semua pihak, LPS, PIBG, Alumni, Jurulatih, Barisan pentadbir, guru guru penasihat, ibu bapa dan pelajar pelajar yang memberi sumbangan, kerjasama, bantuan kewangan, komitmen dan sokongan sepanjang latihan untuk pertandingan ini.
Semangat Heng Ee🌷