今天是阳历 2024 年 04 月 24 日 星期三 农历 三月月 十六日

日新合作社荣获2007 全槟学校合作社产品比赛亚军
06/07/2007 • School Admin - SMJK JIT SIN (PENANG) •

日新合作荣获2007 全槟学校合作社产品比赛亚军

本校合作社新构思产品“日新之珠”“ManikJS”在技职科主任郭老师指导的学生组合:黄田策,叶佩卿,陈柏熹和谭友铭专业性的发表商业计划书于 19/6/2007 Dewan Millenium, Kepala Batas 荣获2007 全槟学校合作社产品比赛亚军。本校组合于13/6/2007在槟城合作社发展局的商业计划初赛被选入决赛。此外,本校也参与摊格展览,由刘剑泓、李翠华,马竞强和谭欣慧推销产品,获得良好的反应。

此荣誉归功于志愿为合作社效劳的服务员, 特别是合作社商店经理, 苏清环老师和合作社书访,张玉莲老师尽责的领导以及合作社董事局有效的策划合作社也感谢槟州发展局(Jabatan Pembangunan Koperasi Negeri Pulau Pinang)ANGKASA的热心指导, 也不忘向全体师生与员工们致以谢意以分享此荣誉

Produk projek keusahawanan rekcipta “Manik JS” di bawah bimbingan Guru Kanan Teknik dan Vokasional, Pn. Kok Shueh Lin dan usaha pasukan anggota pelajar koperasi, Wee Hin Sheik (3A1), Yap Phei Ching (3A2), Tan Poh Hee (3A3) dan Tam You Ming (3A6) yang membentang Pelan Pemasaran secara professional juga telah memenangi tempat kedua dalam Pertandingan Produk Koperasi Sekolah Negeri Pulau Pinang Tahun 2007 yang diadakan di Dewan Millenium, Kepala Batas. Pembentangan pusingan awal telah diadakan di Jabatan Pembangunan Koperasi Negeri Pulau Pinang pada 13/6/2007. Gerai pameran yang dikelolai oleh Lee Chooi Hua (3A4), Beh Jing Qiang (1A), Tam Xin Hui (1F) dan Low Zhao Hui (1A) telah mendapat sambutan yang menggalakkan.

Anugerah ini adalah penghargaan tinggi kepada usaha gigih semua petugas koperasi sekolah yang sudi berkhidmat untuk sekolah tanpa mengira ganjaran semata-mata di bawah penyeliaan mantap Pengurus Kedai Koperasi, Cikgu Saw Cheng Kuan dan Pengurus Kedai Buku Koperasi dengan perancangan teliti semua anggota lembaga koperasi. Koperasi sekolah juga ingin merakam setinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Jabatan Pembangunan Koperasi Negeri Pulau Pinang dan ANGKASA atas bimbingan jitu serta sokongan padu daripada warga sekolah. Pengikhtirafan ini adalah milik semua warga sekolah.