今天是阳历 2024 年 03 月 28 日 星期四 农历 二月月 十九日

日新合作社第四度连续荣获2007槟州五颗珍珠学校合作社荣誉奖.
09/07/2007 • School Admin - SMJK JIT SIN (PENANG) •

日新合作社第四度连续荣获2007槟州五颗珍珠学校合作社荣誉奖.

我校合作社保持实力,连续年被选为槟州最佳学校合作社五颗珍珠学校合作社荣誉奖 此奖项由合作社顾问,陈金忠校长于19/6/2007Dewan Millenium, Kepala Batas2007槟州合作社日展览与嘉年华接领奖杯和奖状

这是合作社自2004后大力革新后的成果,在不忽略会员福利的原则下操作,为全体师生及员工们提供各类文具和书籍服务, 我校合作社的营业客页已近50万令吉

此荣誉归功于志愿为合作社效劳的服务员, 特别是合作社商店经理, 苏清环老师和合作社书访,张玉莲老师尽责的领导以及合作社董事局有效的策划 合作社也感谢槟州发展局(Jabatan Pembangunan Koperasi Negeri Pulau Pinang)ANGKASA的热心指导,也不忘向全体师生与员工们致以谢意以分享此荣誉

Empat Tahun Berturut-turut Koperasi SMJK Jit Sin BM Berhad menerima

Anugerah 5 Mutiara Koperasi Sekolah Pulau Pinang 2007

Koperasi sekolah kita telah mengekalkan prestasi dengan terpilih empat tahun berturut-turut sebagai penerima Anugerah 5 Mutiara Koperasi Sekolah Pulau Pinang 2006. Yang Di-pertua  koperasi sekolah merangkap Pengetua, Encik Tan Kim Tong mewakili koperasi sekolah menerima piala dan sijil tersebut semasa Ekspo Sempena Karnival Hari Koperasi Negeri Pulau Pinang 2007 yang berlangsung di Dewan Millenium pada 19/06/2007.

Pretasi cemerlang ini adalah hasil anjakan paradigma bermula dari 2004 setelah pengambil-alihan urusniaga kedai buku sekolah. Pusingan modal koperasi sekolah telah berjaya mencecah RM500 ribu tanpa mengabaikan prinsip asas penubuhan koperasi sekolah iaitu menjaga kebajikan semua anggotanya. Operasi perniagaan koperasi sekolah melibatkan urusniaga alat tulis dan bahan bacaan.

Anugerah ini adalah penghargaan tinggi kepada usaha gigih semua petugas koperasi sekolah yang sudi berkhidmat untuk sekolah tanpa mengira ganjaran semata-mata di bawah penyeliaan mantap Pengurus Kedai Koperasi, Cikgu Saw Cheng Kuan dan Pengurus Kedai Buku Koperasi dengan perancangan teliti semua anggota lembaga koperasi. Koperasi sekolah juga ingin merakam setinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Jabatan Pembangunan Koperasi Negeri Pulau Pinang dan ANGKASA atas bimbingan jitu serta sokongan padu daripada warga sekolah. Pengikhtirafan ini adalah milik semua warga sekolah.