今天是阳历 2024 年 04 月 26 日 星期五 农历 三月月 十八日

17/07/2007 • School Admin - SMJK JIT SIN (PENANG) •

日中合作社再度扬威全槟

荣获2007州级学校合作社品质特优奖

Koperasi SMJK Jit Sin BM Bhd menerima Anugerah Kualiti Khas Koperasi Sekolah sempena sambutan Hari Koperasi Negara 2007 Peringkat Pulau Pinang.

本校合作社自从2004大力革新下,业务欣欣日上;行政管理和帐目记录已达到标准水平,营业额近五十万,财政稳固, 会员福利得到保障。正符合日新国中文化之宏愿:追求卓越;激荡思维;开潜能;塑造个性。

2007连续第四度荣获槟州五颗珍珠最佳学校合作社奖与产品创造比赛亚军后,再创佳绩,荣获2007州级学校合作社品质特优奖。

倪德春副校长代表合作社在07.07.2007州级国家合作社日晚宴中从槟州副首席部长接领奖杯和奖状。此荣耀是本校合作社进步的另一项成就肯定。希望此荣誉能激发全体社员发挥日中精神,追求更高的理想。

Semenjak perubahan mendadak koperasi sekolah pada tahun 2004, prestasinya telah mencapai tahap yang membanggakan. Pengelolaan operasi kedai koperasi sekolah bersama pengurusan pentadbiran dan kewangan yang mantap menghasilkan jumlah jualan mencecah hampir RM50 ribu ringgit. Kebajikan anggota selalu diutamakan. Kejayaan ini memenuhi hasrat wawasan budaya sekolah iaitu “mengejar kecemerlangan; mengongsi dan mempertautkan minda; mencungkil bakat dan membentuk sahsiah ”.

Setelah diiktiraf sebagi penerima Anugerah 5 Mutiara Koperasi Sekolah Pulau Pinang dan Hadiah naib johan Pertandingan Produk Koperasi Sekolah Pulau Pinang 2007 pada 19.06.2007 di Dewan Millenium, Kepala Batas, sekali lagi koperasi sekolah diisytihar sebagai penerima Anugerah Kualiti Khas Koperasi Sekolah 2007 sempena sambutan Hari Koperasi Negara 2007 pringkat Pulalu Pinang.

En. Goay Teck Chong, PK Pentadbiran mewakili koperasi sekolah menerima piala dan sijil daripada YB Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang pada majlis jamuan malam yang berlangsung di Hotel Berjaya Georgetown pada 07.07.2007. Diharap pencapaian gemilang koperasi sekolah setakat ini mampu merangsangkan semangat semua anggota supaya menghayati visi sekolah menuju cita-cita yang terbilang.