SMJK JIT SIN

03 Nov 2009 School Admin - SMJK JIT SIN (PENANG) Filed Under 文件存於 合作社

日新国中合作社第六度连续荣获2009槟州五颗珍珠学校合作社荣誉奖.

日新国中也同时荣获2009全槟学校合作社产品比赛殿军

日新国中合作社保持实力, 连续年被选为槟州五颗珍珠最佳学校合作社荣誉奖 此奖杯和奖状于3/10/2009Institut Latihan Industri, Kepala Batas 所举行的2009槟州学校合作社企业大会时颁发

这是合作社自2004后大力革新后的成果, 在不忽略会员福利的原则下操作,为全体师生及员工们提供各类文具和书籍服务, 2008开始我校合作社提升采用UBS系统电脑操作。

本校合作社新构思产品"日新之星""Star JS"在企业顾问庄美丽老师指导的学生组合:李爱美同学4C1,谢欣倪同学4C2, 王莓茵同学4S2,以及吕瑞恩同学4S8 的专业性商业计划书发表荣获2009 全槟学校合作社产品比赛殿军。本校组合于28/7/2009在马来西亚合作社委员会大山脚分局的商业计划初赛被选入决赛。此外,本校也参与摊格展览,由陈沭吩同学,吉盈盈同学和詹柔韵同学顾摊,获得良好的反应。

此荣誉归功于志愿为合作社效劳的服务员, 特别是合作社老师尽责的领导以及合作社董事局有效的策划 合作社也感谢槟州马来西亚合作社委员会(Suruhanjaya  Koperasi Malaysia, negeri Pulau Pinang)ANGKASA的热心指导, 也不忘向全体师生与员工们致以谢意以分享此荣誉

Enam Tahun Berturut-turut Koperasi SMJK Jit Sin BM Berhad menerima

Anugerah 5 Mutiara Koperasi Sekolah Pulau Pinang 2009

Koperasi sekolah kita telah mengekalkan prestasi dengan terpilih enam tahun berturut-turut sebagai penerima Anugerah 5 Mutiara Koperasi Sekolah Pulau Pinang 2009. Upacara penyampaian piala dan sijil tersebut telah berlangsung semasa Konvensyen Keusahawanan Koperasi Sekolah Negeri Pulau Pinang 2009 yang berlangsung di Institut Latihan Industri, Kepala Batas pada 03/10/2009.

Pretasi cemerlang ini adalah hasil anjakan paradigma bermula dari 2004 setelah pengambil-alihan urusniaga kedai buku sekolah. Operasi perniagaan koperasi sekolah melibatkan urusniaga alat tulis dan bahan bacaan. Mulai tahun 2008, operasi urusniaga koperasi telah ditingkatkan dengan menggunakan sistem UBS yang lebih efisien.

Produk projek keusahawanan rekcipta "Star JS" di bawah bimbingan Guru Penasihat Kelab Keusahawanan, Pn. Chang Mei Ling dan usaha pasukan anggota pelajar koperasi, Lee Ai Mei (4C1), Chia Xin Ni (4C2), Ong Mei Yin (4S2) dan Lee Jui Ern (4S8) yang membentang Pelan Pemasaran secara professional juga telah memenangi tempat keempat dalam Pertandingan Produk Koperasi Sekolah Negeri Pulau Pinang Tahun 2009 yang diadakan di Dewan Utama, Institut Latihan Industri, Kepala Batas. Pembentangan pusingan awal telah diadakan di Pejabat Suruhanjaya Koperasi Malaysia, Cawangan Bukit Mertajam pada 28/7/2009. Gerai pameran yang dikelolai oleh Chiam Joay Ein (4C3), Tan Shu Fen (4C5) dan Kit Yee Ying (4C5) telah mendapat sambutan yang menggalakkan.

Anugerah ini adalah penghargaan tinggi kepada usaha gigih semua petugas koperasi sekolah yang sudi berkhidmat untuk sekolah tanpa mengira ganjaran semata-mata. Dengan perancangan teliti semua anggota lembaga koperasi, koperasi sekolah dapat mempertingkatkan prestasi yang menyerlah. Koperasi sekolah juga ingin merakam setinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Suruhanjaya Koperasi Malaysia dan ANGKASA negeri Pulau Pinang atas bimbingan jitu serta sokongan padu daripada warga sekolah. Pengikhtirafan ini adalah kejayaan milik semua warga sekolah.