SMJK JIT SIN

敬爱勤朴

ICT To School
02 Jul 2003

Selaras dengan hasrat Kerajaan Negeri Pulau Pinang untuk menjadikan Pulau Pinang sebagai “Internet Paradise”, Telekom Malaysia Pulau Pinang telah meganjurkan program ‘ICT To Schools’ di Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Jit Sin pagi ini. Pengarah Pendidikan Negeri Pulau Pinang En. Dawa @ Dewa bin Abdullah PPT, AMN, PJK telah merasmikan program ini. Objektif program ini adalah untuk memberi kesedaran kepada pelajar-pelajar, guru-guru dan sekolah akan penggunaan Internet Berkelajuan Tinggi (Internet Broadband) secara ‘hands on’. Antara aktiviti yang dijalankan ialah Video Conference dari Universiti Multimedia, Online ICT Games, Kuiz ICT, Treasure Hunt ICT dan Demo Produk.