Student Exchange ~~ Till Borsdorf from Germany, Dresden
04 Feb 2010 School Admin - SMJK HENG EE (PENANG, GEORGETOWN)

Pertukaran Pelajar Jerman di SMJK Heng Ee

Pada Januari 2010, AFS Antarabudaya Malaysia telah menerima 18 orang pelajar dari Jerman, Australia, Jepun, Costa Rica dan Argentina untuk tinggal bersama keluarga angkat mereka selama setahun dan bersekolah di sekolah kerajaan di seluruh Malaysia. SMJK Heng Ee telah terlibat dalam penempatan pelajar yang bernama Till Borsdorf yang berasal dari Dresden, Jerman.

Misi AFS ialah untuk memberikan pendidikan yang seluasnya  -  iaitu pendidikan yang diperoleh lebih daripada dalam bilik darjah bagi menggalakkan pembelajaran antara budaya dan memupuk perasaan saling memahami melalui pertukaran pendapat dan pengalaman hidup secara peribadi.

Dalam program ini Till Borsdorf telah ditempatkan di rumah keluarga angkat iaitu Encik Ch'ng Hoe Nguang bersama anaknya Ch'ng Cheng Jie di kelas 3D. Till akan diberi pendedahan, saling mengenali dan memahami budaya dan adat resam kehidupan masyarakat kita.

The strengths and interests of Till Borsdorf are physical education, arts and history.

Till cares about instructions and he often has good ideas because of his knowledge. Difficult learn situations don't frustrate him and Till has great endurance to finish his long objectives.

Till is anytime a dependable partner and always polite to adults.