Talk For Engineering
19 Jul 2016 Aw Yong Kang 文件存於 Filed Under Talk For Engineering

On the 19th of July, our school invited a group consist of 2 lecturers and 6 students from the The University Of Nottingham to give us a talk about engineering to the class 5S1 to 5S7 and 4S7. At first, one of the lecturer introduced themselves and a few of their students. After that, they explained briefly to us about what engineers do and the benefits of engineering. Later on, they divided the students into 2 different groups to begin the workshop such as mechanical engineering and electrical engineering. Both of the lecturers guided the students on their work and gave them about 30 minutes to finish the work. Before the winners for the workshop is announced, they played a few clips that talks about engineering. After that, they announced the winners and the talk dismissed by 1.05 p.m.
在2016年7月20日(星期三)上午11:30,我校三德中学邀请了两位来自英国诺丁汉大学的讲师 及六名学生到我校给同学们讲解有关工程系的课程 。 和从5S1至5S7的同学 都有幸出席这场讲座。 首先讲师们介绍了 工程系的简介。过后,同学们被分成两组进行有关机械工程和电子工程的小实验 并且需在30分钟内完成 。最终获胜的组员都拿到”一份小礼物”。 宣布获奖者前,他们播放了一些有关工程系的影片。 这场讲座在下午1:05 圆满结束。
Pada Julai 19, sekolah kita telah menjemput sebuah kumpulan yang terdiri daripada 2 orang pensyarah dan 6 pelajar dari The University Of Nottingham untuk memberi kita syarahan tentang kejuruteraan untuk kelas 5S1 hingga 5S7 dan 4S7. Pada mulanya, seorang pensyarahnya telah memperkenalkan diri dan beberapa pelajar mereka. Selepas itu mereka menjelaskan secara ringkas kepada kami tentang jurutera dan manfaat mengenai kejuruteraan. Selepas itu, mereka membahagikan kita kepada 2 kumpulan yang berbeza untuk memulakan bengkel kami seperti kejuruteraan mekanikal dan kejuruteraan elektrik. Kedua-dua pensyarah membimbingkan pelajar terhadap tugasan mereka dan memberikan mereka sebanyak 30 minit untuk menyelesaikan tugasan mereka. Sebelum pemenang tugasan itu diumumkan, mereka menyiarkan beberapa kilp tentang kejuruteraan. Selepas itu, mereka mengumumkan pemenang dan ceramah ini telah diakhirkan pada 1:05 pm.
Photographer:Mok Wing Heng
 Resource:Aw Yong Kang,Chua Lit Wei