PROGRAM ZIARAH CAKNA PERINGKAT PPD TENOM 丹南县教育局“门户拜访计划”[28.01.2019]
29 Jan 2019 School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM)

Program Ziarah Cakna merupakan program Kementerian Pendidikan Malaysia yang diadakan di seluruh negara bagi memperluas konsep sekolah penyayang dan memperkukuh hubungan antara sekolah dengan ibu bapa, penjaga dan pelajar.

Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Tenom dengan kerjasama Unit Bimbingan & Kaunseling (UBK) SMJK Chung Hwa Tenom telah mengadakan Program Ziarah Cakna pada 28 Januari 2019. Rombongan lawatan tersebut diketuai oleh Encik Mohd Ridhuan Bin Yusof, Pegawai Pendidikan Daerah Tenom disertai oleh pegawai-pegawainya dan guru UBK SMJK Chung Hwa Tenom iaitu Cik Josepine Mary Velagnani dan Cik Juanah Binti Jamal. Rumah pelajar yang diziarahi ialah Onel Osman di Kampung Laman Bamban dan Evelyn Sumi di Kampung Jawa Sumbiling.

马来西亚教育部在全国实行“门户拜访计划”作为推广爱心学校概念,并借此机会加强校方与学生父母及监护人的彼此关系。