PROGRAM 'I CAN IF I WANT' “我可以,如果我想 ”活动 [09.07.2019]
09 Jul 2019 School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM)

Program ‘I Can If I Want’ Siri 2 – 09.07.2019

Program ‘I Can If I Want’ telah diadakan pada 09 Julai 2019 di Bilik Mesyuarat pada jam 10.30 pagi untuk pelajar Kelas 5 Jasa. Ibu bapa pelajar kelas berkenaan juga dijemput menghadiri program ini. En. Kwok Chee Yen, Pengetua SMJK Chung Hwa telah membentangkan analisis keputusan peperiksaan penggal 1 kepada ibu bapa pelajar yang hadir dalam program tersebut.

本校于201979日举办第二阶段“ 我可以,如果我想 ”的活动予中五丙班的学生。学生的父母亲也被校方邀请出席以上活动。郭志恩校长为家长们分析第一学期年中考试的成绩。

Program ‘I Can If I Want’ Siri 1 – 07.05.2019

Program 'I Can If I Want' telah diadakan pada 07 Mei 2019 pada jam 9 pagi di Bilik Seminar. Program ini merupakan program yang diadakan khas untuk pelajar Kelas 5 Jasa. Seramai 19 orang pelajar bersama ibu bapa pelajar tersebut turut dijemput hadir dalam program ini. Tujuan program ini diadakan adalah untuk meningkatkan motivasi murid, memberi kesedaran kepada murid mengenai kepentingan Sijil SPM dan memberikan semangat kepada murid untuk terus usaha dan lulus semua mata pelajaran dalam peperiksaan SPM.

本校于201957日推动一项“ 我可以,如果我想 ”的活动。以上活动特别为19位来自中五丙班的学生策划,学生的父母亲也被校方邀请出席以上活动。此活动的目的是增加学生们的动力及让学生们更加认识大马教育文凭的重要性,并鼓励学生们尽心尽力奋斗,以考取大马教育文凭全科及格。