PERJUMPAAN PENTADBIR DENGAN IBU BAPA MURID KELAS DLP 1 JUJUR TAHUN 2020 行政人员会见双语教学班(1 JUJUR)的家长 [10.01.2020]
13 Jan 2020 School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM)

Pada 10 Januari 2020, pihak pentadbir sekolah telah mengaturkan satu perjumpaan dengan ibu bapa murid Kelas Dual Language Program (DLP) 1 Jujur Tahun 2020 di Bilik Seminar. Encik Kwok Chee Yen, Pengetua SMJK Chung Hwa Tenom telah mengalu-alukan kedatangan semua ibu bapa yang hadir dan menerangkan dasar yang dijalankan oleh sekolah berkaitan Kelas DLP dan rasionalnya berjumpa dengan ibu bapa. Puan Thai Tinah, Ketua Bidang Sains & Matematik selaku Penyelaras DLP juga memberikan penerangan berkaitan Program DLP kepada ibu bapa. Ibu bapa bagi murid kelas berkenaan diminta menandatangan surat perjanjian membenarkan anak mereka mengikuti kelas DLP pada penghujung sesi perjumpaan ini.

2020年1月10日,本校行政人员在研讨室会见双语教学班的家长。郭志恩校长欢迎所有出席的家长并讲解我们学校如何实行双语教学法,亦藉此会见家长们。数理科系主任戴蒂娜老师,也是这次双语教学的协调老师向家长们讲解有关学校进行的双语教学法给他们听。结束前,校方要求家长们签名以示允许孩子在双语教学班上课的同意书。