PROGRAM BUMI HIJAU 环保活动 [22.02.2020]
23 Feb 2020 School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM)

Program Bumi Hijau kolaborasi SMJK Chung Hwa Tenom & Green Buddy telah diadakan pada 22 Februari 2020 bertempat di SMJK Chung Hwa Tenom. Program ini dimulakan dengan senamrobik dan pelbagai pertandingan telah dijalankan pada hari tersebut iaitu pertandingan menceriakan Taman Mini mengikut Kelab Persatuan, pertandingan melukis banner & pertandingan mereka cipta menggunakan bahan terpakai mengikut kelas.  Green Buddy juga memberikan ceramah  kepada semua murid. Pada akhir sesi program ini, Encik Kelvin dari Green Buddy telah menyerahkan cek bernilai RM2550 kepada Puan Georgina Luk,  YDP PIBG SMJK Chung Hwa Tenom.

2020年2月24日,丹南中华国民型华文中学家教协会与青兄弟联办环保醒觉活动。当天由本校教职员带领跳健身舞即展开各种比赛,如各学会积极参与美观迷你花园,各班绘画绿色布条比赛及采用循环废物再创造新的产品。青兄弟亦给学生讲座。在环保活动踏入尾声的时刻, Eco Material Sdn. Bhd的老板陈添明先生移交两千五百五十的支票资助丹南中华国民型华文中学,并由家协主席陆长薇女士代收。