Berita & Peristiwa 新闻与事件 - Berita Sekolah 学校新闻

Bengkel Shell NXplorers Malaysia
13 May 2023 School Admin - SMJK SUNG SIEW (SABAH, SANDAKAN)

本校于2023年5月12日与13日在学校会议室举办了Shell NXplorers Malaysia座谈会。次座谈共有29位学生、3位老师以及1位来自亚庇的教练一起参与。此座谈会的目的是通过亲身实践和开放式探索,让所有学生更清楚地了解思维技能。这种方法对学生来说很有趣。此座谈会也引起学生们的兴趣,并将所学的知识应用在教学和学习或日常生活中。

Bengkel Shell NXplorers Malaysia tahun 2023 telah diadakan pada 12 dan 13 Mei 2023 di Bilik Gerakan SM Sung Siew (CF). Seramai 29 orang murid dan 3 orang guru serta Jurulatih En Jonathon Heng Kom Tim dari Kota Kinabalu telah menyertai bengkel tersebut. Bengkel ini adalah bertujuan untuk memberi pendedahan yang lebih jelas tentang kemahiran berfikir (Thinking Skills) kepada semua murid melalui pendekatan hands-on dan penerokaan terbuka. Pendekatan ini menyeronokkan murid. Justeru itu, bengkel ini dapat menarik minat mereka untuk mengaplikasikan ilmu yang dipelajari dalam pengajaran dan pembelajaran atau kehidupan harian.(S06)

Carian 搜索

Tarikh Bermula 开始日期 :
Tarikh Berakhir 结束日期 :
Berita & Peristiwa 新闻与事件 : Berita Sekolah 学校新闻  Berita Kokurikulum 活动新闻   Kalender Peristiwa 行事历

Poskan Komen 发表评论

Penulis 作者 :