今天是阳历 2017 年 06 月 27 日 星期二 农历 6月 4日

马六甲公教国民型华文中学与单亲学生欢庆丙申年 Sambutan Perayaan Tahun Baru Cina Bersama Anak Yatim SMJK Katholik 2016
01 Feb 2016 School Admin - SMJK KATHOLIK Filed Under 文件存於 Sambutan Tahun Baru Cina

趁新春来临之际,马六甲公教国民型华文中学于2016年2月1日与单亲学生欢庆丙申年。涉及学生皆获得本校校友会派发的一百令吉祝福红包及一对年柑。大合照后,来宾及学生们也一同在食堂享用午餐。

Sambutan Perayaan Tahun Baru Cina Bersama Anak Yatim SMJK Katholik Tahun 2016 merupakan anjuran bersama Persatuan Bekas Murid SMJK Katholik, Melaka.

Antara jemputan yang turut memeriahkan majlis ialah En. Liow Fok Nian, Pengerusi Persatuan Ibu Bapa dan Guru, En. Hou Kim Soon, Pengerusi Persatuan Bekas Murid dan ahli-ahli jawatankuasa beliau, Ahli Jawatankuasa Kumpulan Sokongan Ibu Bapa Pancaragam sekolah, pihak pentadbir sekolah, guru-guru serta para wartawan.

Dengan adanya majlis ini, sebanyak 49 orang anak yatim sekolah ini hadir bersama dalam upacara ini. Setiap pelajar diberi ang pao sebanyak RM100 dan 2 biji limau mandarin. Sebelum majlis bersurai, semua hadirin dan pelajar-pelajar yang terlibat dijemput menjamu selera di kantin sekolah.