今天是阳历 2024 年 04 月 26 日 星期五 农历 三月月 十八日

Kem Motivasi Unit Bimbingan & Kaunseling 2010
08/05/2010 • khoocheekit • Filed Under 文件存於 activity • SMJK POI LAM 培南国民型中学

Kem Motivasi Unit Bimbingan & Kaunseling 2010

Kem Motivasi Unit Bimbingan & Kaunseling 2010 telah diadakan di SMJK Poi Lamm, Ipoh pada 8-5-2010 di dewan sekolah. Guru bertugas untuk kem ini ialah Puan Ng Yole Har. Pihak penganjur ialah Unit Bimbingan dan Kaunseling SMJK Poi Lam, Ipoh, Seramai 47 orang ahli PRS telah mengyertai kem ini. Tujuankem ini dianjurkan ialah untuk membantu perseta mengkembangkan konsep kendiri dan membina budaya kasih mesra dan bantu-menbantu di kalangan perlajar.

Pada waktu 8.00a.m. pagi pelajar berkumpul di dewan sekolah. Setelah berkumpul, Pengetua memberi ucapan. Selepas ini, pelajar-pelajar pergi menikmat sarapan. Setelah makan pagi, mereka menjalankan satu aktiviti yang bernama “Ice Breaking”. Selapas itu, pelajar-pelajar berkumpul di dewan untuk mendengar ceramah. Setelah ceramah itu tamat. Para pelajar menikmati makan tengah hari. Selepas makan, mereka menjalankan riadah dan permainan selama dua jam. Selain itu, mereka juga menjalankan latihan dalam kumpulan. Kem ini tamat pada pukul  4.00p.m, Pihak sekolah mengharapkan ahli PRS yang baru akan dapat membantu pihak sekolah dalam menangani isu-isu yang berkaitan dengan permasalahan pelajar.

( Khoo Chee Kit 高志杰 2A3 )