今天是阳历 2024 年 04 月 26 日 星期五 农历 三月月 十八日

Champion of South Kinta District International Chess Competition
01/04/2016 • Cheng Wei Lun • Filed Under 文件存於 Champion of South Kinta District International Chess Competition • SMJK SAM TET 怡保三德国民型中学

On April 1st, a student from SMJK participated in a Kinta district International Chess competition and he was the champion of the competition.

This competition was organised by the South Kinta district, being held in SMK Tasek’s hall and the competition had been started since March. Sam Tet representative Tan Jian Li, competed for 7 rounds and won the champion. His score was 6.5 out of 7.

Our school principal, Mr. Lau Swee Mun, said that playing chess is a good game to train student’s thinking skills, logical thinking and judgement skill based on situation.

He also hopes that more students can participate in this kind of activity as it can increase their psychological quality and critical thinking. At the same time, they can also achieve a better result in their co-curriculum activity.

Our school chess club consultant teacher Mr. Wang Yaw Weng stated that Tan Jian Li also participated in the same chess competition last year, successfully became the champion. He also became the third inTan Sri Lee Loy Seng” chess competition.

Beside, in 2014, Jian Li participated in Perak International Chess Competition and awarded with 5th place.

Tan Jian Li is 16 years old now, he is a Science stream student and he is considered as a good chess player in the school. He will represent Kinta district and participate in the coming Perak International Chess Competition.

(怡保1日讯)三德国民型中学参加近打县学联锦标赛国际象棋赛,荣获冠军宝座。

由近打北县主催,怡保他昔路国民中学举办的国际象棋赛,于3月中开战。三德中学的代表陈建利同学,经过了7场之战,保住了他的冠军美名,继为校争光。他的战绩分数是6.5分 (总分是7分),非常标青。

刘瑞文校长日前在颁发奖状于陈同学后表示,下棋是一种智慧体操,可以提高学生的智力和耐力,以及逻辑思维能力和形势判断能力。

他还希望学生多参与此类活动,提升个人心理素质和敏锐的思维。与此同时,也可在课外活动中表现出更卓越的成绩。

三德中学象棋学会总顾问尹有荣老师也表示,陈建利同学曾在2015年参加近打北县学联锦标赛的国际象棋赛,勇夺冠军。同年也赢取旦斯里李莱生象棋比赛第三名。

他还说,陈同学也在2014年的霹雳国际象棋公开赛中获取第五名。连连夺奖,棋艺高超,全校师生齐欣喜。

陈建利今年16岁,就读中四理科班。他成为三德中学杰出的象棋高手。他将代表近打北县出阵来临的霹雳州学联锦标赛。

1hb April, SMJK Sam Tet telah menyertai pertandingan catur daerah Kinta dan menjadi johan.

Pertandingan ini dijalankan di dewan SMK Tasek and bermula pada bulan Mac. Wakil Sam Tet, Tan Jian Li telah bertanding dalam 7 saingan dan menjadi johan bagi pertandingan tersebut. Markah pertandingan dia ialah 6.5 apabila 7 merupakan markah penuh.

Pengetua cemerlang SMJK Sam Tet, Encik Lau Swee Mun mengatakan bahawa permainan catur merupakan satu permainan untuk melatih kemahiran berfikir dan permikiran berlogik bagi seorang.

Beliau juga berharap bahawa lebih banyak pelajar dapat menyertai permainan ini supaya dapat meningkatkan kualiti pemikiran pelajar dan pemikiran kritical. Pada masa yang sama, meraka dapat mencapai prestasi yang baik dalam aktiviti ko-kurriculum mereka.

Guru penasihat Kelab Catur Antarabangsa, Encik Wang Yaw Weng juga mengatakan bahawa Tan Jian Li telah menyertai pertandingan pada tahun yang lalu dan mendapat johan. Dia juga mendapat tempat ketiga dalam pertandingan catur Tan Sri Lee Loy Seng.

Bukan itu sahaja, Jian Li juga menyertai dalam pertandingan Catur Antarabangsa Perak pada 2014 dan dia mendapat tempat ke-5.

Tan Jian Li berumur 16 tahun dan belajar dalam kelas aliran sains. Dia telah menjadi pemain catur yang handal di SMJK Sam Tet. Dia akan mewakili daerah Kinta Selatan untuk bersaing di pertandingan Catur Antarabangsa negeri Perak pada masa yang akan datang.

Photo by: Mr. Wang Yaw Weng

Resource: Cheng Wei Lun, Pn Lee Sau Lan