今天是阳历 2024 年 04 月 19 日 星期五 农历 三月月 十一日

Teacher's Day celebration
16/05/2016 • Wong Yung Han • Filed Under 文件存於 Teacher's Day celebration • SMJK SAM TET 怡保三德国民型中学

On 16th of May 2016, SMJK Sam Tet held the Teacher's Day celebration at Bro. John Moh Hall. The celebration began with the performance of the school Brass Band. After that, the Head Prefect gave a short speech. Mr. Omar bin Abdullah read the congratulatory message from the Ministry of Education. The celebration continued with performances from the Dance Club and Music Club. A video clip was also aired to show gratitude to the teachers who sacrifice for the students. Teachers who won the bowling and badminton tournaments were also awarded with prizes. Before the celebration ended, the teachers have read the pledge and sand the Guru Malaysia song followed by the cake cutting ceremony. The celebration ended at 9:20 a.m. and all the teachers are invited to lunch. The guests attended included Ms. Vong Choon Lan, the Treasurer of Sam Tet Board of Governors and Mr. Desmond Chen Kian Loy, the Chairman of PTA SMJK Sam Tet.

在2016年5月16日,三德中学在本校礼堂举行教师节庆祝仪式。该仪式以铜乐队所呈现的表演掀开序幕。接着,总学长作为学生代表上台致词。紧接着,欧傌老师宣读教育局局长的致词稿。接着是舞蹈学会及音乐学会表演。为了答谢教师们在教育界不辞劳苦的付出,我校特制影片以示感恩。配合教师节庆典,我校在日前举行保龄球及羽毛球比赛,也在仪式上颁发奖项给获奖老师。该仪式在老师宣誓及歌唱《我们是马来西亚的教师》及切蛋糕仪式后圆满结束。出席嘉宾包括三德中学董事部财政黄春兰小姐及家教协会主席曾庆莱先生。

Pada 16 Mei 2016, SMJK Sam Tet telah menganjurkan majlis sambutan sempena Hari Guru di Dewan Bro. John Moh, SMJK Sam Tet. Majlis dimulakan dengan nyanyian lagu "Negaraku" dan disusuli pula dengan persembahan daripada pancaragam sekolah. Selepas ini, ketua pengawas selaku ketua murid telah memberikan ucapan dan diikuti dengan Encik Omar bin Abdullah mengetuai pembacaan utusan Ketua Pengarah Kementerian Pelajaran Malaysia. Sambutan diteruskan dengan persembahan daripada Kelab Tarian dan Kelab Muzik. Satu klip video juga ditayangkan sebagai tanda penghargaan kepada para guru dan pendidik yang sudi melakukan pengorbanan demi masa depan pelajar-pelajar. Di samping itu, majlis diikuti dengan penyampaian hadiah kepada para guru yang memenangi pertandingan bowling dan pertandingan badminton yang diadakan sempena Hari Guru. Sebelum majlis tamat, para guru telah membaca ikrar sebagai seorang guru yang berdedikasi, menyanyikan lagu "Kami Guru Malaysia" dan memotong kek bersama-sama di atas pentas. Dif-dif jemputan yang menghadiri majlis sambutan ini termasuk Cik Vong Choon Lan, Bendahari Lembaga Pengelola SMJK Sam Tet, dan Encik Desmond Chen Kian Loy, Yang Di-Pertua PIBG SMJK Sam Tet.

Resources: Yong Mun Zheng & Wong Yung Han & Chia Tze Teng
Photographer: Lai Guang Pei, Yoong Zhe Qing, Chong Kai Xuan and Chong Wen Ming