今天是阳历 2024 年 04 月 24 日 星期三 农历 三月月 十六日

A4 Papers Donation to SMJK Sam Tet
21/07/2016 • Ong Gay Ee • Filed Under 文件存於 A4 Papers Donation to SMJK Sam Tet • SMJK SAM TET 怡保三德国民型中学

On 21st of July 2016,the Chairman of PTA, Mr. Desmond Chen Kim Loy representing his Godmother, Madam Yeoh Loy Lean donated five thousand ringgit worth of 600 packs of A4 printing papers to SMJK Sam Tet. Our school community appreciate the kindness and charitable of Madam Yeoh Loy Lean.

Mr. Desmond Chen said that the improvement of school facilities will definitely affect the teaching in the classroom. The papers can be used as the examination papers and the practice papers for the students, so that the students would have sufficient practice to enhance their learning.

Madam Yeoh has also donated five computers to our school in the year 2015 and the computers are placed at the computer room.

Treasurer of Board of Governor, Ms. Vong Choon Lan also attended this ceremony, she thanked them for their contribution to SMJK Sam Tet.

(怡保21日讯)三德中学家协主席捐送600叠A4白纸于学校,感谢万分。

三德中学家协主席曾庆莱先生于今早代表其契妈杨丽琏女士捐送价值5千零吉,600沓A4白纸给三德中学。杨女士慷慨慈善之举,令全校师生为之大赞。

曾先生表示,学校设备完善,对教学方面的效应甚重。在他的提示下,杨女士捐了价值5千零吉的纸张,,充作学校印刷试卷和复习练习的用途,好让学生有充足的练习,提升学习进度,考取卓越的成绩。

他还透露,杨女士也曾在2015年捐送了5台电脑给三德中学,放在资料中心,让学生可以上网找资料,做功课。

刘瑞文校长说,学校正值考试季节,各科科委积极的为学生准备进行提升学术计划,校方需要准备很多练习卷给学生做,以提升学生的成绩。除此之外,PT3,大马教育文凭和大马高级教育文凭预考即将来临,校方也需要大量的纸张印刷试卷。
刘校长还说,曾庆莱和杨女士及时捐送纸张于学校,对学校和学生的贡献极大,真是感激不尽。

三德中学董事财政黄春兰也出席此项接领仪式,并表示谢意。

Pada 21 Julai 2016, pengerusi PIBG, Encik Desmond Chen Kim Loy mewakili mak angkatnya, Puan Yeoh Loy Lean untuk menderma 600 pek kertas percetakan A4 yang bernilai sebanyak lima ribu ringgit kepada SMJK Sam Tet. Masyarakat sekolah kita bersyukur atas kebaikan hati dan sikap amal Puan Yeoh.

Encik Desmond Chen berkata bahawa kemudahan sekolah yang baik pasti akan memberi kesan baik kepada pengajaran di dalam kelas. Dengan nasihat beliau, Puan Yeoh telah menderma kertas percetakan A4 yang bernilai sebanyak lima ribu ringgit kepada sekolah kita, kertas ini boleh digunakan sebagai kertas peperiksaan dan kertas latihan kepada para pelajar, jadi pelajar akan mempunyai latihan yang mencukupi untuk meningkatkan kemajuan pembelajaran mereka dan mendapatkan keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan.

Encik Desmond Chen juga mendedahkan bahawa Puan Yeoh telah menyumbangkan lima buah komputer kepada sekolah kita pada tahun 2015 dan komputer-komputer itu diletakkan di makmal komputer sekolah kita, tindakan beliau ini boleh memastikan pelajar untuk mencari lebih banyak maklumat dengan melayari Internet atau untuk membuat kerja rumah mereka.

Pengetua sekolah kita, Encik Lau Swee Mun menyatakan bahawa sekolah kita sedang bertepatan dengan musim peperiksaan; setiap guru berusaha untuk menyediakan projek-projek yang boleh meningkatkan prestasi akademik para pelajar. Sekolah kita juga perlu menyediakan banyak latihan kepada pelajar dalam usaha untuk meningkatkan pencapaian mereka dalam peperiksaan. Di samping itu, PT3, SPM dan STPM semakin menghampiri, sekolah kita memerlukan banyak kertas untuk mencetak kertas soalan peperiksaan juga.

Pengetua kita juga menyatakan bahawa Encik Desmond Chen dan Puan Yeoh yang menderma kertas kepada sekolah kita dengan tepat pada masanya ini adalah sumbangan besar kepada sekolah kita dan beliau benar-benar bersyukur.
Bendahari Lembaga Pengelola, Cik Vong Choon Lan juga menghadiri majlis ini, beliau mengucapkan terima kasih kepada mereka atas sumbangan mereka kepada SMJK Sam Tet.

Chinese resource credits to Pn.Lee Sau Lan
Resources : Wong Chee Hung