今天是阳历 2024 年 04 月 27 日 星期六 农历 三月月 十九日

Talk about Strategies to Score A in Malay SPM paper
04/08/2016 • Wong Yung Han • SMJK SAM TET 怡保三德国民型中学

On 4th August 2016, En. Jalani bin Idris was invited to give a talk on techniques to score A in the SPM Malay paper. En. Jalani is a well trained teacher specializing in Malay language. He taught students how to write good essays and techniques on answering Malay literature component questions. The talk ended at 10.20 a.m.

在2016年8月4日,我校邀请了En. Jalani bin Idris 前来为中五学生讲解关于馬來西亞教育文凭马来文试卷的作答的技巧以便让学生可以考取佳绩。这场讲座会于早上8时在学校讲堂1进行。En. Jalani 是一名资深的马来文科目老师。他为学生们讲解了作文的回答方式以及马来文小说题目的回答技巧。此讲座在早上10点20分结束。

Pada 4 Ogos 2016, sekolah kita telah menjemput En. Jalani bin idris untuk memberikan ceramah tentang Strategi Skor A dalam kertas Bahasa Melayu SPM kepada pelajar-pelajar tingkatan 5. Ceramah ini bermula pada 8 pagi di dewan syarahan 1. En. Jalani merupakan guru cemerlang bagi Bahasa Melayu. Beliau mengajar pelajar tentang cara untuk menulis karangan yang baik dan teknik menjawab soalan novel. Ceramah ini berakhir pada pukul 10.20 pagi.

Photographer: Chong Wen Ming
Resource: Cheng Wei Lun