今天是阳历 2024 年 03 月 29 日 星期五 农历 二月月 二十日

Assembly
15/08/2016 • Wong Chee Hung • Filed Under 文件存於 Assembly • SMJK SAM TET 怡保三德国民型中学

On 15th of August 2015, an assembly was held at the school hall. Prize giving ceremony to the teams who had won in the basketball competition and International English Language Academic Heptathlon 2016 was next. The school band and Choir Club also had their share in this. The representatives of Chemistry Quiz and TableTop Game Design competition also received their prizes and certificates. After that , senior assistants which were Madam Foo Mei Mei and Mr Teh Eow Kok gave a speech respectively. Lastly, our school principal ,Mr Lau Swee Mun delivered a speech. The assembly ended at 8.30a. m. after the singing of school anthem.

三德国民型中学于8月15日在学校礼堂举行了一场周会。唱了国歌,州歌,“Perak Excellent"以及祈祷后,我校便举行了一个颁奖仪式。首先,我校校长把奖状和奖杯颁发给在篮球比赛中获胜的队员以及在” International English Language Academic Heptathlon 2016” 中获得佳绩的同学。过后,我校歌咏队和铜乐队队员也上台领取奖状和奖杯。接着,在化学常识问答比赛和在 “TableTop Game Design competition” 中获奖的代表也纷纷上台领奖。颁奖仪式结束后,我校胡美美副校长以及郑耀国副校长为同学们致词。接着,我校恭请三德卓越校长,刘瑞文校长为同学们致词。同学们唱完校歌后,周会圆满结束。

Pada 15 Ogos 2015, SMJK Sam Tet telah mengadakan perhimpunan di dewan sekolah pada pukul 7.30 pagi. Perhimpunan tersebut dimulakan oleh nyanyian lagu kebangsaan, lagu negeri Perak dan Perak Excellent. Selepas sesi bacaan doa, perhimpunan diteruskan dengan penyampaian piala pusingan dan sijil kepada kelas terbersih masing-masing, iaitu kelas 3C4, 4A1, 5S5, L6B2 dan U6F1.Perhimpunan disusuli dengan penyampaian hadiah dan sijil kepada pasukan-pasukan pemenang Pertandingan Keranjang dan International English Language Academic Heptathlon 2016.Pancaragam sekolah dan Kelab Koir yang telah mendapat keputusan cemerlang dalam pertandingan juga telah disampaikan hadiah dan sijil. Di samping itu , wakil -wakil Kuiz Kimia dan pertandingan TableTop Game Design juga diberikan sijil dan hadiah. Selepas itu , penolong-penolong kanan, Puan Foo Mei Mei dan Encik Teh Eow Kok telah memberikan ucapan. Pengetua sekolah, Encik Lau Swee Mun juga memberikan sepatah dua kata .Perhimpunan tersebut tamat pada pukul 8.30 pagi selepas nyanyian lagu sekolah.

Resource: Yong Mun Zheng and Low Chin Boon
Photographer: Yoong Zhe Qing