今天是阳历 2024 年 04 月 19 日 星期五 农历 三月月 十一日

SMJK CHUNG HWA TENOM SEKOLAH ANGKAT PROGRAM 'JUNIOR INNOVATOR' 丹南中华中学成为“青少年发明家计划”之领养学校[05.06.2018]
05/06/2018 • School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM) • SMJK CHUNG HWA TENOM 丹南中华国民型华文中学

Program ‘Junior Innovate’ bagi Daerah Tenom di bawah tajaan Hap Seng dan Chumbaka telah diadakan di SK Melalap Tenom pada 05 Jun 2018. 6 buah sekolah rendah telah dipilih sebagai perintis kepada program ini. Di antaranya, SJKC Tsi Sin dan SJKC Chung Hwa merupakan sekolah angkat kepada SMJK Chung Hwa. Sekolah kita telah dijemput untuk membuat perkongsian tentang STEM dan Pembelajaran Abad Ke – 21 . 3 orang pelajar dari sekolah kita iaitu Kenneth Chong, Mohd Shafiq dan Kennewell Yap turut berkongsikan pengalaman mereka dalam bidang reka cipta mereka kepada guru-guru yang hadir semasa program tersebut.

丹南中华中学成为丹南启新小学及丹南中华小学“青少年发明家计划”之领养学校。当中3位学生亦分享“科学,科技,工程及数学理念及21世纪教学法。