今天是阳历 2024 年 03 月 29 日 星期五 农历 二月月 二十日

MAJLIS PERASMIAN BILIK GALERI SMJK CHUNG HWA TENOM “时光隧道”丹中校史陈列室开幕典礼 [16.09.2019]
16/09/2019 • School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM) • SMJK CHUNG HWA TENOM 丹南中华国民型华文中学

Majlis Perasmian Bilik Galeri SMJK Chung Hwa Tenom telah diadakan pada 16 September 2019 oleh Encik Chang Yu Sang, Pengerusi Persatuan Bekas Penuntut SM Chung Hwa Tenom. Turut hadir bersama dalam majlis ini ialah AJK-AJK dan ahli-ahli Persatuan Bekas Penuntut SM Chung Hwa Tenom, Encik Ng Tet Hau J.M.N. , Pengerusi Lembaga Pengelola Sekolah (LPS) dan AJK-AJK LPS, Encik Chew Eng Soon, Timbalan YDP PIBG SMJK Chung Hwa Tenom mewakili Puan Georgina Luk, YDP PIBG SMJK Chung Hwa Tenom.

Selepas perasmian dan lawatan ke Bilik Galeri, satu upacara penyerahan cek kepada pihak sekolah telah diadakan. Cek tersebut diserahkan oleh Encik Chang Yu Sang, selaku pengerusi mewakili Persatuan Bekas Penuntut SM Chung Hwa Tenom dan Encik Chew Eng Soon, selaku Timbalan YDP mewakili PIBG SMJK Chung Hwa Tenom dan diterima oleh Puan Yee Lee Ling selaku Penolong Kanan Pentadbiran dan disaksikan oleh Encik Ng Tet Hau J.M.N. selaku pengerusi LPS.

Objektif penubuhan Bilik Galeri adalah untuk

1. menghayati sejarah SMJK Chung Hwa Tenom

2. menyemai perasaan cinta serta mengabadikan bahan-bahan sejarah atau khazanah sekolah

3. memperkenalkan sejarah SMJK Chung Hwa Tenom kepada masyarakat umum khasnya murid-murid.

“时光隧道”丹中校史陈列室开幕典礼已于2019年9月16日成功举办。为此典礼担任开幕嘉宾的是丹中校友会主席郑有森学长。一同出席此典礼的还有黄德孝董事长及董事委员、丹中校友会及家教协会成员,以及代表家教协会主席陆长薇女士的家协副主席邹恩顺先生。开幕典礼及参观校史陈列室之后也进行了一项支票移交仪式。郑有森学长代表丹中校友会及邹恩顺先生代表家教协会在黄德孝董事长的见证下移交支票予余丽玲副校长。

成立时光隧道校史陈列室宗旨

1. 保存学校的珍贵发展史