今天是阳历 2024 年 04 月 18 日 星期四 农历 三月月 初十 日

MAJLIS PERAYAAN TAHUN BAHARU CINA TAHUN 2020 庚子年贺岁新春联欢晚会
16/02/2020 • School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM) • SMJK CHUNG HWA TENOM 丹南中华国民型华文中学

Majlis Perayaan Tahun Baharu Cina Tahun 2020 anjuran Lembaga Pengelola Sekolah SJK (C) & SMJK Chung Hwa Tenom telah diadakan pada 11 Februari 2020 di Dewan Besar Lee Sin Fook, SJK (C) Chung Hwa Tenom. Majlis ini dirasmikan oleh YB Datuk Peter Anthony, Menteri Pembangunan Infrastruktur Negeri Sabah Merangkap Adun N35 Melalap. Turut hadir bersama ialah YB Puan Noorita Binti Sual, Ahli Parlimen P181. YB Datuk Peter Anthony selepas ucapan perasmiannya telah memberikan angpau kepada kanak-kanak sekolah rendah dan sekolah menengah serta  guru-guru SMJK & SJK (C) Chung Hwa. Suasana malam tersebut juga telah dimeriahkan lagi dengan pelbagai persembahan oleh murid SJK (C) & SMJK Chung Hwa Tenom serta tarian singa dari 'Yang Da Bo Gong Miao'. Perayaan malam tersebut diakhiri dengan pertunjukan bunga api.