今天是阳历 2024 年 04 月 27 日 星期六 农历 三月月 十九日

Regeneron International Science and Engineering Fair (ISEF)
21/05/2023 • School Admin - SMJK HENG EE (PENANG, GEORGETOWN) • SMJK HENG EE 恒毅国民型华文中学

Tahniah diucapkan kepada pelajar SMJK Heng Ee kerana telah memperolehi tempat ke-4 dalam Regeneron International Science and Engineering Fair (ISEF) Peringkat Antarabanga 2023!

Regeneron ISEF (International Science and Engineering Fair) diadakan pada 13-19 Mei 2023 di Dallas, Texas, Amerika Syarikat.

Pasukan sekolah kita dengan projek “TCCE as Eco-friendly Repellent” telah memperolehi Johan dalam Pertandingan Inovasi Sains, Teknologi dan Kejuruteraan (PISTEK) 2023.
Dengan ini, pasukan ini dipilih oleh KPM untuk mewakili Malaysia bertanding di ISEF 2023.

Pemenang ISEF tempat ke-4:
1. Khoo Zhi Han (5S1)
2. Samuel Lee Wen Xuan (5S1)
3. Elaine Koay (5S1)

Guru pembimbing: Pn Chung Sze Hui

Terima kasih diucapkan kepada Cikgu Chung Sze Hui, Dr Wong dan Cikgu Linda Toh atas bimbingan dan bantuan untuk pasukan sekolah kami.