Berita & Peristiwa 新闻与事件 - Berita Sekolah 学校新闻

A+ A- Reset

STEM WORKSHOP: FUNDAMENTAL PROGRAMMING WITH VISUAL PROGRAMMING
22 Nov 2023 School Admin - SMJK SUNG SIEW (SABAH, SANDAKAN)

STEM WORKSHOP: FUNDAMENTAL PROGRAMMING WITH VISUAL PROGRAMMING

Suatu bengkel STEM tentang fundamental programming with visual programming telah diadakan pada 22 November 2023  dari pukul 10:30am hingga 1:30pm di astaka Sekolah Menengah Sung Siew.

Jutaan terima kasih dirakamkan  kepada tuan pengetua En Kwok Chee Yen, Pn Melinda Lu, Pn Chin Lee Lin, Pn Evelin, Pn Chang Vun Yiing, Cik Sung Chiew Ling, Pn Chong Yee Ting dan semua guru yang terlibat dalam menjayakan STEM workshop untuk murid-murid Tingkatan 3 pada hari tersebut. Peluang yang diberikan, tenaga, usaha dan kerjasama adalah amat dihargai. Cik Mary Ting, pensyarah University Asia Pacific, sebagai penceramah dalam program ini memberikan komen positif tentang penglibatan murid-murid. Beliau menyatakan bukan sahaja kelas 3ABCD berjaya dalam tugasan yang diberikan malahan kelas 3E dan 3F juga menunjukkan minat dan berusaha dengan gigih sehingga sebahagiannya telah berjaya dalam tugasan ini. Secara keseluruhannya semua murid tingkatan 3 mampu memahami basic visual programming language.

Sung Siew Forever, We Rise Together! (W03)

Carian 搜索

Tarikh Bermula 开始日期 :
Tarikh Berakhir 结束日期 :
Berita & Peristiwa 新闻与事件 : Berita Sekolah 学校新闻  Berita Kokurikulum 活动新闻   Kalender Peristiwa 行事历

Poskan Komen 发表评论

Penulis 作者 :