今天是阳历 2024 年 05 月 19 日 星期日 农历 四月月 十二日

SM SUNG SIEW (CF)SAMBUTAN PERAYAAN EASTER DAY TAHUN 2024 2024年双修中学师生欢庆复活节庆典
05/04/2024 • School Admin - SMJK SUNG SIEW (SABAH, SANDAKAN) • SM SUNG SIEW (CF) 双修国民型中学

2024年双修中学师生欢庆复活节庆典

(山打根六日讯)双修中学在本月5日举行一年一度的复活节庆典。全校

近千名非回教徒师生欢在高中部庆此庆典,并邀请到山打根双修中学董事

长温顺昌主持开幕仪式。

今年的主题是:“祂的爱,我们的希望”。上午730分,在罗善伦传道

主次祈祷拉开典礼序幕。在本校校长郭志恩先生致词感谢各位嘉宾在百忙

中抽空出席今天的庆典。

双修中学创意团队首先以舞蹈活跃气氛,其他节目包括戏剧、现

舞、歌唱表演,以及张盈盈老师的见证分享。她讲述了神在她生命中如

何给予帮助的真实故事。庆典仪式在牧师为学生们的学习祈祷引导下结

束。

"双修长青,齐心迈进"

Easter Celebration 2024
Astaka SM Sung Siew (CF), 5 April - "HIS LOVE, OUR HOPE" itulah tema sambutan Hari Easter tahun ini yang mana dirasmikan oleh Encik Vun Soon Chong, Pengerusi Lembaga Pengurusan Sekolah. Aktiviti pengisian dimulakan dengan tarian persembahan daripada SMSS Creative Team sebelum acara rasmi sebenar bermula. Pelbagai pengisian lain sepanjang sambutan ini berlangsung antaranya drama, tarian moden, nyanyian dan persembahan serta perkongsian kesaksian daripada Cikgu Chong Yiing Yiing yang berkisarkan tentang kisah nyata pertolongan Tuhan dalam kehidupannya. majlis sambutan disudahi dengan bimbingan cara doa dari pastor untuk murid-murid dalam pembelajaran.

"Sung Siew Forever, We Rise Together"