SMJK JIT SIN

大山脚日新国中 (卓越学校)
敬爱勤朴

��У����������������ٻ�2006�����������ѧУ������������ Tiga Tahun Berturut-turut Koperasi SMJK Jit Sin BM Berhad menerima Anugerah 5 Mutiara Koperasi Sekolah Pulau Pinang 2006
16 Jun 2006

New Page 2

��У����������������ٻ�2006�����������ѧУ������������.

��У�������ٴ���ʷ, �������걻ѡΪ�������ѧУ�������������ѧУ������������ �˽����ɺ�������ϯ,������ѧ������У����15/6/2006��Jepun Malaysia Technical Institut (JMTi),Bukit Minyak ������ѧУ������ ��ҵ������������ݸ���ϯ����,Dato�� Seri Haji Abdul Rashid bin Abdullah���нӹ������ͽ�״

.���Ǻ�������2004��������º�ijɹ�, �ڲ����Ի�Ա������ԭ���²���,Ϊȫ��ʦ����Ա�����ṩ�����ľߺ��鼮����, ��У�������Ӫҵ��ҳ�ѽ�50���㼪.

�������鹦��־ԸΪ������Ч�͵ķ���Ա, �ر��Ǻ������̵꾭��, ���廷��ʦ������쵼�Լ������維�¾���Ч�IJ߻� ������Ҳ��л���ݷ�չ��(Jabatan Pembangunan Koperasi Negeri Pulau Pinang)��ANGKASA������ָ��, Ҳ������ȫ��ʦ����Ա��������л��

Koperasi sekolah kita telah menempa sejarah dengan terpilih tiga tahun berturut-turut sebagai penerima Anugerah 5 Mutiara Koperasi Sekolah Pulau Pinang 2006. Pengerusi koperasi sekolah merangkap PK HEM, Pn. Yeoh Liew Heong mewakili koperasi sekolah menerima piala dan sijil tersebut daripada YB Dato�� Seri Haji Abdul Rashid bin Abdullah, Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang dalam Konvensyen Keusahawanan Koperasi Sekolah Negeri Pulau Pinang 2006 yang berlangung di Institut Teknikal Jepun Malaysia (JMTi), Bukit Minyak pada 15/06/2006.

Pretasi cemerlang ini adalah hasil anjakan paradigma bermula dari 2004 setelah pengambil-alihan urusniaga kedai buku sekolah. Pusingan modal koperasi sekolah telah berjaya mencecah RM500 ribu tanpa mengabaikan prinsip asas penubuhan koperasi sekolah iaitu menjaga kebajikan semua anggotanya. Operasi perniagaan koperasi sekolah melibatkan urusniaga alat tulis dan bahan bacaan.

Anugerah ini adalah penghargaan tinggi kepada usaha gigih semua petugas koperasi sekolah yang sudi berkhidmat untuk sekolah tanpa mengira ganjaran semata-mata di bawah penyeliaan mantap Pengurus Kedai Koperasi, Cikgu Saw Cheng Kuan dan perancangan teliti semua anggota lembaga koperasi. Koperasi sekolah juga ingin merakam setinggi penghargaan dan ucapan terima kasih kepada Jabatan Pembangunan Koperasi Negeri Pulau Pinang dan ANGKASA atas bimbingan jitu serta sokongan padu daripada warga sekolah.