张育宽老师容休 Pesaraan En.Cheong Yoke Fan
22 Jun 2006

Biodata En.Cheong Yoke Fan Beliau dilahirkan di Negeri Perak 'Bandar Ipoh pada tahun 1950. Pada tahun 1973, beliau menamatkan pendidikan universiti dengan memperolehi Ijazah Sarjana Muda Sains dari Universiti Malaya. Kemudian pada 1974,beliau memperolehi diploma pendidikan dari universiti yang sama. Pada Januari 1975, beliau mulakan kerjayanya sebagai seorang guru dan berkhidmat di Sekolah Menengah Doktor Burhanuddin, Taiping. Di sana beliau berkhidmat selama 8 tahun sebelum ditukarkan ke SM Datuk Hj Wahab, Sg. Siput. Di sekolah ini, beliau berkhidmat selama 3 tahun, kemudian ditukarkan ke SMJK Shing Chung. Selepas 3 tahun En. Cheong dapat balik bertugas di tempat lahir beliau iaitu Ipoh. En. Cheong melapor diri ke sekolah ini pada 1.12.1989.Sehingga sekarang, beliau telah berkhidmat selama hampir 17 tahun di SMJK Poi Lam Pada tahun 2000, beliau dinaikkan pangkat sebagai guru DG 48 (KUP). Pada tahun 01.07.2004, beliau dilantik sebagai Guru Kanan Matapelajaran Sains.