MAJLIS PERAYAAN HARI GURU SMJK DAN SJKC CHUNG HWA TENOM [20.05.2022] 2022年丹南中华中小学教师节庆典
03 Jun 2022 School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM)

Perayaan Hari Guru SMJK dan SJKC Chung Hwa anjuran Lembaga Pengelola Sekolah telah diadakan pada 20 Mei 2022 jam 6.30 petang di Dewan Besar Lee Sin Fook, SJKC Chung Hwa Tenom. Semua guru dan AKP SMJK Chung Hwa dan SJKC Chung Hwa dijemput hadir. Semua pegawai PPD Tenom turut dijemput untuk memeriahkan majlis tersebut.

Pada majlis ini, LPS mengambil kesempatan menyampaikan cendera kenangan untuk meraihkan perpisahan dan kenaikan pangkat Encik Mohd Ridhuan Bin Yusof, Pegawai Pendidikan Daerah, PPD Tenom ke JPN Sabah.

Banyak acara juga diadakan dalam majlis tersebut iaitu pemotongan kek hari guru, penyampaian ang pau oleh LPS kepada semua guru dan AKP SMJK dan SJKC Chung Hwa Tenom, penyampaian hadiah perlawanan persahabatan Bola Keranjang dan cabutan bertuah.

丹南中华国民型中小学董事部于5月20日晚上6时30分在丹小礼堂设宴庆祝教师节,并邀请教育局局长及官员们,两校的全体教职员出席庆典。
本校董事局也藉此机会赠送纪念品予即将升职调位的教育局局长。晚宴中除了有董事部委员,教育局长及两校校长共同切教师节蛋糕,还有派发教师节红包给两校教职员,颁发奖品给篮球友谊赛的优胜队伍及幸运抽奖活动。