SMJK JIT SIN

大山脚日新国中 (卓越学校)
敬爱勤朴

日新国中华乐团春蕾全国赛荣获多奖 | Laporan Pertandingan Orkestra Cina
02 Jul 2012 School Admin - SMJK JIT SIN (PENANG) Filed Under 文件存於 Chinese Orchestra

日新国中华乐团春蕾全国赛荣获多奖

本校华乐团于64日至68日参加全国中学华乐合奏赛获得4个金奖。两位指挥分别来自5S5的陈雪宇和5S6的刘依雯也荣获优秀指挥奖。此外,华乐团派出的两支队伍参加了全国敲击齐奏赛,亦获得金奖。

Laporan Pertandingan Orkestra Cina

Sekolah Menengah Kebangsaan 2012

Pada 5 dan 6 Jun 2012, Persatuan Orkestra Cina Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Jit Sin telah mengambil bahagian dalam Pertandingan Orkestra Cina Sekolah Menengah Kebangsaan 2012 yang diadakan di Dewan Sri Pinang, Pulau Pinang. Pertandingan tersebut dianjurkan oleh Pertubuhan Filharmonik ProArt Pulau Pinang dan Pertubuhan Muzik Tionghua Malaysia Utara.

Seramai 242 orang ahli persatuan telah menyertai pertandingan tersebut dan 4 orang guru yang mengiring. Persatuan Orkestra Cina telah mencapai kejayaan yang cemerlang iaitu berjaya memenangi 2 emas dalam kategori pertandingan ensemble alat perkusi dan 4 emas dalam kategori ensemble. Di samping itu, dua orang konduktor persatuan Orkestra Cina juga telah berjaya mendapat sijil konduktor terpuji dalam pertandingan tersebut.