JAMUAN PERPISAHAN DENGAN ENCIK KWOK CHEE YEN, PENGETUA SMJK CHUNG HWA TENOM 欢送中华中学校长郭志恩先生 [18 - 20.11.2020]
19 Nov 2020 School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM)

Dimaklumkan bahawa, Encik Kwok Chee Yen, pengetua SMJK Chung Hwa Tenom yang telah mula berkhidmat di sekolah ini pada 06 Mac 2017 akan berpindah ke Sandakan dan akan bertugas di SM Sung Siew pada 1 Disember 2020.

Seluruh warga SMJK Chung Hwa berasa sedih atas perpindahan seorang pengetua yang begitu berkaliber, berwawasan dan baik hati.

Walaupun tempoh perkhidmatannya di sekolah ini begitu singkat, namun beliau telah melaksanakan banyak program untuk meningkatkan prestasi pencapaian murid di sekolah ini dan sentiasa memberi sokongan padu kepada guru-guru dan murid-murid dalam melaksanakan aktiviti-aktiviti tak kira di dalam atau di luar sekolah.

Jasamu dikenang,
Budimu tak terbilang,
Semangatmu dijulang,
Kepimpinanmu gemilang.

Tiap pertemuan pasti ada perpisahan, itu adat, itu lumrah kehidupan. Selamat Maju Jaya di tempat yang baharu. Jumpa Lagi.

201736日接任本校校长职位的郭志恩先生即将于2020121日正式调职回山打根双修中学担任该校校长职位。

虽然郭校长在本校任职短暂,但他的确成功为本校推动多项活动以提升学生们的成绩水准,确实令人刮目相看。郭校长也时常提拔与鼓励学生们多参与校内或校外的一切有意义的学识活动。

奈何相聚总会有离别的一天,虽然心中万番不舍,但我们还是预祝郭校长到新环境上任后,仍然能继续为教育而付出。珍重再见。

20.11.2020 - Bersama Pentadbir, AKP, UBK & Pn. Helen