PENCAPAIAN KOKURIKULUM SMJK CHUNG HWA TENOM 中华中学于2020年11月至12月份课外活动一系列的卓越表现 [NOV – DIS 2020]
13 Dec 2020 School Admin - SMJK CHUNG HWA (SABAH, TENOM)

1.  Kangaroo Maths ( Guru pembimbing : Cikgu Aileen)

Pencapaian : 7 orang murid memperoleh Sijil "Honourable Mention" peringkat kebangsaan ( diperakui oleh KPM dalam surat siaran 11 Nov 2020)

2.  Beaver Computational Thinking Competition ( Guru pembimbing : Cikgu Anuthra)

Pencapaian : 2 orang murid memperoleh "Bronze Award" dan 15 orang memperoleh Sijil  "Honourable Mention" peringkat kebangsaan ( diperakui oleh KPM dalam surat siaran 11 Nov 2020)

3.  Pertandingan Kuiz Dalam Talian Pasukan Badan Beruniform KPM (Guru pembimbing : semua guru kelas)

Pencapaian : 9 orang memperoleh Sijil Kebangsaan,  35 orang memperoleh Sijil Negeri dan 93 orang memperoleh Sijil Daerah.

4.  Cabaran Steam Kreatif anjuran PGSM- sokongan KPM : Pertandingan menulis esei Bahasa Cina peringkat Kebangsaan (Guru pembimbing : Puan Helen Yong)

Anugerah Perak : 9 orang

Anugerah Gangsa : 4 orang

5.  Pertandingan inovasi virtual expo of innovation product and system design (ViDE) 2020 anjuran Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi, Malaysia (Guru pembimbing : Cik Anuthra Sirisena)