Skip to: site menu | section menu | main content

新闻与事件 News and Events

学校新闻 School News

Sambutan Hari Guru 2008
17 May 2008 School Admin - SMJK HWA LIAN (PAHANG, MENTAKAB)

Sambutan Hari Guru Hwa Lian Meriah

Sambutan Hari Guru SMK Hwa Lian Mentakab pada 16 Mei 2008 meriah dengan diadakan sukaneka untuk para pendidik yang dikelolakan oleh Badan Pengawas. Guru-guru yang mengambil bahagian nampaknya amat seronok dengan acara sukaneka yang disediakan.

Sambutan Hari Guru bukan sahaja menghargai bakti dan jasa guru, tetapi juga dapat merapatkan jalinan hubungan mesra guru-guru di sekolah. Diharap semua guru seronok menjalankan tugas sebagai pendidik dan anak didik kita dididik dengan penuh teliti agar semua anak murid kita berbangga menjadi pelajar SMK Hwa Lian Mentakab !!

Setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada semua guru di SMK Hwa Lian Mentakab!!

华联教师节

淡属文德甲华联中学学长团特于教师节(2008516日)安排趣味游戏让教师和学生打成一片,以回报老师们平时的默默耕耘,为学生做出付出。

难得让学长团精心策划趣味游戏,让老师们玩个痛快,老师们放下教学压力,和学生打成一片,是我们学生团安排今年教师节的特色!

文德甲华联中学校长萧永耀今日主持教师节趣味游戏颁奖礼时如是强调。他说,教师节是于每年的516日在马来西亚各源流学校举行,所有学校校长或代表向全马教师们献上教育部长及教育总监的祝福,同时感激教师们的付出。